Het internet is een mooie maar risicovolle plek. Helaas zijn er overal ter wereld hackers actief. Deze hackers kunnen je website overnemen om er malware of spamvertising op te plaatsen. Het is onmogelijk om dit helemaal te voorkomen, maar we kunnen het ze wel moeilijk maken. Op deze manier ben je een minder interessant doelwit voor een hacker. Ons motto: voorkomen is beter dan genezen. Wereldwijd zijn er meer dan zeventig miljoen WordPress-websites en draait ongeveer 19 procent van het hele internet op WordPress. Om te voorkomen dat jouw website wordt gehackt, geven wij jou een aantal tips.
WordPress SLA overeenkomst
Hackers zijn op moment zeer actief bezig met zoeken naar zwakke plekken op het internet. Wij streven ernaar om deze zwakke plekken zoveel mogelijk weg te nemen. We begrijpen dat je hier zelf niet druk mee wilt zijn en daarom helpt Nubix jou graag een handje door een WordPress SLA aan te bieden. We merken dat websites van klanten zonder WordPress SLA steeds vaker aan de beurt zijn. Met een WordPress SLA zorgen wij ervoor dat je website voldoet aan de volgende zaken:
– Veiligheid;
– Snelheid;
– Up-to-date;
– Back-ups;
Ben je benieuwd naar prijzen en informatie? Neem contact met ons op!
Veiligheid op één
Houd kwaadwillenden buiten de deur. Één van de grootste voordelen van WordPress, is dat het gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. Er zijn veel ontwikkelaars actief die helpen om WordPress te verbeteren en uit te breiden. Het is belangrijk om de veiligheid goed te verzorgen. Dit begint met de eigen gebruikers en de bijbehorende wachtwoorden. Zorg ervoor dat het wachtwoord niet eenvoudig te raden is. Ook uitvoeren van updates zorgt er daarom voor dat reeds bekende beveiligingslekken worden gedicht.
Zorg daarnaast altijd voor betrouwbare onderdelen. Denk hierbij aan:
– Een beveiligd netwerk;
– Een betrouwbare webhosting;
– Een beveiligde computer.
Alles up-to-date
Vooral de verouderde WordPress-installaties, thema’s en plugins zijn de meest voorkomende veiligheidsissues voor websites. Het is belangrijk dat alle onderdelen op je website up-to-date zijn. Wees ook steeds kritisch als je nieuwe plugins downloadt, en verwijder plugins en thema’s die niet worden gebruikt. Hierbij is deactivatie niet voldoende!
Back-up van je website
Je back-up dient als vangnet als er alsnog een slimme hacker je website binnendringt. Met een actuele back-up kun je je website herstellen na een hack. Elke keer nadat je website wordt bijgewerkt, is het raadzaam om een back-up te maken. Ook als je je website gaat bijwerken, dient een back-up als extra zekerheid. Als er iets misgaat, kun je altijd een back-up terugzetten. Zonder back-up moet je website helemaal opnieuw gebouwd worden na een allesvernietigende hack.
Kies voor HTTPS
Bij het inloggen op je website stuurt je browser een authenticatieverzoek naar de server om je identiteit te achterhalen. Als deze communicatie niet versleuteld (beveiligd) is, dan kan iemand het verzoek onderscheppen om te misbruiken. Vervolgens kan deze persoon inloggen op de server met alle vervolgen van dien. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat deze verbinding altijd versleuteld is. Google beloonde websites met een SSL-verbinding al langer door deze voorrang te geven in de zoekresultaten (SEO). Ook worden op websites zonder SSL-verbinding gegevens die ingevuld worden in formulieren onveilig verstuurd.